Veelgestelde vragen

Hoe bestel ik een Swapfiets?
Je kunt een Swapfiets makkelijk online bestellen. Kies de stad waar jij een Swapfiets wilt en volg de stappen. Na het plaatsen van je bestelling maken wij een afspraak om je fiets te bezorgen. In een aantal steden is het ook mogelijk om je fiets af te halen. Bij ontvangst stellen wij de fiets persoonlijk voor je af zodat deze direct rijklaar is.
Waar is Swapfiets beschikbaar?
Swapfiets is beschikbaar in de volgende steden: Amsterdam, Arnhem, Breda, Delft, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Hengelo, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Antwerpen (BE), Gent (BE), Leuven (BE), Bremen (DE), Oldenburg (DE) en Münster (DE). Staat jouw stad er niet tussen? Laat het ons weten.
Wat is swappen?
Gaat er iets kapot aan je fiets? Dan komt een van onze swappers snel langs om je fiets te wisselen (‘swappen’) voor een werkend exemplaar. Zo ben je dus altijd verzekerd van een werkende fiets en ben je altijd snel weer onderweg. Kleine reparaties kunnen we bovendien ook direct op locatie uitvoeren.
Wat is de minimale contractduur?
Ons abonnement is flexibel en maandelijks opzegbaar. We rekenen geen borg of opstartkosten. Wel hanteren wij een opzegtermijn van één maand.
Moet ik al mijn eigen fiets hebben?
Je hebt geen eigen fiets nodig. Voor een vast bedrag per maand krijg jij van ons een robuuste Swapfiets. Vervolgens zorgen wij ervoor dat je Swapfiets altijd werkt.
Wat gebeurt er als mijn fiets stuk gaat?
Als er iets mis is met je fiets komen wij snel bij je langs om je fiets te repareren of om hem te swappen voor een werkend exemplaar. Dit zonder extra kosten.
Wat gebeurt er als mijn fiets wordt gestolen?
Mocht het voorkomen dat je Swapfiets wordt gestolen, dan zorgen wij ervoor dat je snel een nieuwe fiets krijgt. Ook doen we samen aangifte van diefstal. Daarnaast betaal je €40,- eigen risico, mits je fiets goed op slot stond.